Biolase Ezlase 940

Voor bepaalde behandelingen wordt er binnen onze praktijk ook ter aanvulling gebruik gemaakt van onze laser; Biolase Ezlase 940.  Een laser is een  krachtige bundel van geconcentreerd licht. Met behulp van de laser kun je zeer gericht en zeer precies in allerlei weefsels snijden. Lasers worden sinds jaren succesvol toegepast binnen onder andere de industrie en vooral ook binnen de medische wereld.

Wij gebruiken de biolase voornamelijk voor kleine chirurgische ingrepen en tandvleesbehandelingen. Een belangrijke eigenschap van de laser is de coagulerende (bloeding stoppende) werking, waardoor de behandelingen binnen de praktijk niet meer wordt belemmerd door bloeding. Bij vele behandelingen, zoals het leggen van witte vullingen of het plaatsen van CEREC kronen, is het uiterste belangrijk om de mond goed droog te leggen, zodat de lijm beter plakt. Bloed is vochtig en zorgt dat het niet goed droog te houden is. De lijm plakt dan niet.

Voor de behandeling van parodontitis wordt door onze mondhygienistes ook soms de laser ter aanvulling gebruikt voor het verwijderen van bacteriën die zich tussen de tand en het tandvlees bevinden. Het tandoppervlak wordt daarbij niet beschadigd. Ook kun je met de laser het ontstoken weefsel verwijderen, wat de genezing van het tandvlees bevordert. Kenmerken van ontstoken tandvlees zoals bloeden en zwelling nemen daarbij af.

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe klanten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons on te schrijven.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!