Kronen en bruggen

Bij Tandartspraktijk Kooistra vervaardigen wij kronen en bruggen met behulp van de CEREC technologie. Door middel van CEREC Technologie maakt de tandarts een 3D opname van uw tand of kies, waarna wij een kroon op maat maken met onze CEREC slijper. U kroon of uw brug is op 1 dag klaar. 

Wat is een kroon?

Een kroon is een buiten de mond vervaardigde restauratie van keramiek. De kroon dient voor het herstel van één enkele tand of kies.

Voor het vervaardigen van de kroon wordt gebruik gemaakt van CEREC Omnicam om in de mond 3D te scannen. Het maken van afdrukken is niet meer nodig.  De CEREC 3D scan biedt alle informatie die nodig is om de kroon in 1 dag te maken. De digitale workflow biedt grote voordelen: nauwkeurigheid, snelheid, esthetiek, efficiëntie, service en kwaliteit.

CEREC kroon in één dag

Wat is een brug?

Een brug wordt gemaakt als ter vervanging van meer dan één tanden of kiezen. Een brug bestaat uit 2 kronen met een dummie tussen. De dummy is bedoeld om het gat van de verloren tand of kies op te vullen. In ons eigen laboratorium vervaardigen wij onze burggen door middel van ons CEREC technologie. Een brug vervaardigen wij in ons laboaratorium van keramiek, een grotere van zirkonium. Zirkonium is een zacht materiaal dat na sinteren zijn volledige sterkte krijgt.

Door de CEREC technologie is passen niet meer nodig. De brug wordt op maat ontworpen en gefreesd uit porselein. Porselein lijkt namelijk op de structuur van natuurlijke tand glazuur. Soms is zelfs mogelijk om een brug te vervaardigen op één dag; van begin tot eind.

Wanneer heeft u een kroon of een brug nodig?

Een kroon of brug heeft u nodig als er onvoldoende houvast is voor een vulling, door tandbederf of als een kies verloren gaat. Uw kunt ook kronen of bruggen kiezen om esthetische redenen. Meestal gaat het hierbij om verkleurde en scheve tanden of kiezen die voor in de mond staan. Door er kronen op te maken kun je de tand stand en verkleuren verhelpen.

Vragen over een kronen en bruggen? Meld je dan aan voor een 100% gratis intake met vrijblijvend advies en een offerte op maat. Klik hier om je aan te melden.

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe klanten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons on te schrijven.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Informatie m.b.t. het Coronavirus

Geachte lezer,

Wij zijn weer open voor reguliere mondzorg!

Het beleid voor de komende tijd, is dat wij uitsluitend patiënten behandelen waarvan wij met vrij grote zekerheid weten dat zij gezond zijn. Dit gebeurt d.m.v. een triage protocol.

Voor een bezoek aan onze praktijk gelden een aantal aanwijzingen:

  1. Kom niet te vroeg, maar op tijd op uw afspraak bij ons binnen.
  2. Was uw handen bij het betreden van de praktijk, 20 seconden met water en zeep.
  3. Poets uw gebit thuis in plaats van in de praktijk.
  4. In de wachtruimte hanteren wij een sociale afstand van 1,5 meter, zoals door het RIVM wordt geadviseerd.
  5. Kom alstublieft alleen naar uw afspraak. Indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
  6. Voor sommige behandelingen zullen wij u vragen om 1 minuut met waterstofperoxide mondspoeling te spoelen.
  7. Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar de handen niet schudden.
  8. Wij hanteren, zoals gewoonlijk, de richtlijnen Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben daarnaast aanvullende hygiëne maatregelen genomen.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 21:00 telefonisch bereikbaar. Op zaterdag zijn wij open van 09:00 tot 15:00 uur.

Wij danken uw hartelijk voor uw medewerking en hopen u weer in goede gezondheid te kunnen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Team Tandartspraktijk Kooistra