Facings

Wilt u mooie witte tanden? Stoort u zich aan de stand van uw tanden of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Ben u niet tevreden met u tanden of wilt u afgebroken voortanden laten repareren? Kies dan voor facings! Met behulp van facings kunnen onze tandartsen uw gebit verfraaien in elke gewenste vorm en kleur.

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan de vorm of de kleur van een tand worden veranderd. Ook kunnen wij de ruimte tussen u tanden opvullen, afgebroken of afgesleten hoekjes van uw tanden repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.
Binnen onze praktijk maken wij bijna dagelijks facings om het gebit te verfraaien.

De porseleinen facings zijn voor ons eerste keus. Porselein verkleurt niet en gaat in principe je hele leven lang mee. Onze facings worden in ons eigen tandtechnisch laboratorium gemaakt. In elk gewenste kleur. De porseleinen facings laten wij freezen en bakken wij op. Ze zien er altijd goed uit.
Doordat wij alles zelf in eigen huis maken, zijn alle facings op 1 dag klaar.

Meerdere facings

Wilt u op meerdere tanden facings? Denk aan bijvoorbeeld meer dan 4 facings? Dan raden wij aan om vooraf een afspraak te maken voor een Digital Smile Design behandeling. Je smile wordt eerst gecreëerd en samen met u goed doorgesproken. Het is zelfs mogelijk om uw nieuwe lach te zien voordat een behandelplan is opgesteld. Klik hier voor meer informatie over Digital Smile Design

Een facing van composiet is in één behandeling door de tandarts aan te brengen. De tandarts legt dan een dun laagje van composiet op de tanden die uw wilt verfraaien. Composiet facings zijn goedkoper, maar gaan minder lang mee en verkleuren op ten duur. Composiet facings zijn gemiddeld na 5 jaar aan vervanging toe.

Stoort u zich aan de stand van uw tanden of droomt u bijvoorbeeld van een prachtige hollywood smile? Meld je dan aan voor een gratis intake. Door middel van smile design kunnen wij u met eigen ogen laten zien wat wij met facings voor uw gebit kunnen betekenen en hoe het eruit kan zien zonder vooraf een complete tandheelkunde behandeling te ondergaan.
Klik hier voor meer informatie over het gratis intakegesprek!

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe klanten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons on te schrijven.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Informatie m.b.t. het Coronavirus

Geachte lezer,

Wij zijn weer open voor reguliere mondzorg!

Het beleid voor de komende tijd, is dat wij uitsluitend patiënten behandelen waarvan wij met vrij grote zekerheid weten dat zij gezond zijn. Dit gebeurt d.m.v. een triage protocol.

Voor een bezoek aan onze praktijk gelden een aantal aanwijzingen:

  1. Kom niet te vroeg, maar op tijd op uw afspraak bij ons binnen.
  2. Was uw handen bij het betreden van de praktijk, 20 seconden met water en zeep.
  3. Poets uw gebit thuis in plaats van in de praktijk.
  4. In de wachtruimte hanteren wij een sociale afstand van 1,5 meter, zoals door het RIVM wordt geadviseerd.
  5. Kom alstublieft alleen naar uw afspraak. Indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
  6. Voor sommige behandelingen zullen wij u vragen om 1 minuut met waterstofperoxide mondspoeling te spoelen.
  7. Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar de handen niet schudden.
  8. Wij hanteren, zoals gewoonlijk, de richtlijnen Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben daarnaast aanvullende hygiëne maatregelen genomen.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 21:00 telefonisch bereikbaar. Op zaterdag zijn wij open van 09:00 tot 15:00 uur.

Wij danken uw hartelijk voor uw medewerking en hopen u weer in goede gezondheid te kunnen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Team Tandartspraktijk Kooistra