Gebitsbeschermer

Het dragen van een gebitsbeschermer is sterk aan te bevelen als u een risicovolle sport beoefent. Hockey, rugby, skaten en vechtsporten zijn enkele voorbeelden van sporten, waarbij het risico  op tandletsel groot is. Hoe hoger de snelheid, en hoe wilder de sport; deste groter de kans wordt op gebitsschade. Bovendien neemt de ernst van het trauma toe.

Met het dragen van een gebitsbeschermer beschermt u preventief uw gebit tegen trauma. Zo voorkomt u mond- en gebitsbeschadigingen. Behandeling van het letsel brengen vaak uitgebreide behandelingen en hoge kosten met zich mee. 

In de sportwinkel of wellicht bij uw sportvereniging kunt u kant-en-klare gebitsbeschermers kopen. Deze zijn goedkoop maar passen slecht en bieden onvoldoende bescherming tegen gebitsschade! Door de slechte pasvorm worden ze bovendien niet consequent gedragen.

Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van  Playsafe gebitsbeschermers. Playsafe is een op maat gemaakte high impact gebitsbeschermer. Playsafe is leverbaar in een grote diversiteit aan kleuren en patronen.  Neem geen onnodig risico! Laat een goede gebitsbeschermer op maat maken door de tandarts; zelfs wanneer u een beugel heeft.
Draagt u een beugel en ook een gebitsbeschermer hebt, laat dan ook de gebitsbeschermer af en toe controleren door de tandarts. Neem je Playsafe gebitsbeschermer daarom altijd mee naar  jouw ortho bezoek.

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe klanten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons on te schrijven.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Informatie m.b.t. het Coronavirus

Geachte lezer,

Wij zijn weer open voor reguliere mondzorg!

Het beleid voor de komende tijd, is dat wij uitsluitend patiënten behandelen waarvan wij met vrij grote zekerheid weten dat zij gezond zijn. Dit gebeurt d.m.v. een triage protocol.

Voor een bezoek aan onze praktijk gelden een aantal aanwijzingen:

  1. Kom niet te vroeg, maar op tijd op uw afspraak bij ons binnen.
  2. Was uw handen bij het betreden van de praktijk, 20 seconden met water en zeep.
  3. Poets uw gebit thuis in plaats van in de praktijk.
  4. In de wachtruimte hanteren wij een sociale afstand van 1,5 meter, zoals door het RIVM wordt geadviseerd.
  5. Kom alstublieft alleen naar uw afspraak. Indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
  6. Voor sommige behandelingen zullen wij u vragen om 1 minuut met waterstofperoxide mondspoeling te spoelen.
  7. Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar de handen niet schudden.
  8. Wij hanteren, zoals gewoonlijk, de richtlijnen Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben daarnaast aanvullende hygiëne maatregelen genomen.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 21:00 telefonisch bereikbaar. Op zaterdag zijn wij open van 09:00 tot 15:00 uur.

Wij danken uw hartelijk voor uw medewerking en hopen u weer in goede gezondheid te kunnen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Team Tandartspraktijk Kooistra